1413.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 dl tej,
2 dkg élesztő,
10 dkg vaj,
1 tojás,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk a langyos tejben az
élesztőt, majd keverjünk bele 1 evőkanálnyi lisztet. Letakarva tegyük langyos h elyre
kelni. A lisztből, a vajból, és a megkelt kovászból gyúrjunk kemény tésztát, és
ízlés szerint sózzuk meg. Sodorjunk belőle vékony rudacskákat, majd ezekből
formázzunk pereceket. Tegyük tepsibe, és letakarva h agyjuk
kelni. Kenjük meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben félig süssük
meg. Közben 2 kiskanálnyi vízben oldjunk fel 2 kávéskanálnyi sót, a tojásfeh érjét,
2 kávéskanál lisztet, és keverjük simára. A félig sült pereceket kenjük meg
ezzel a sós mázzal, és süssük készre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése