Ads 468x60px

Pages

Zsúrperec

1413.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 dl tej,
2 dkg élesztő,
10 dkg vaj,
1 tojás,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk a langyos tejben az élesztőt, majd keverjünk bele 1 evőkanálnyi lisztet. Letakarva tegyük langyos helyre kelni. A lisztből, a vajból, és a megkelt kovászból gyúrjunk kemény tésztát, és ízlés szerint sózzuk meg. Sodorjunk belőle vékony rudacskákat, majd ezekből formázzunk pereceket. Tegyük tepsibe, és letakarva hagyjuk kelni. Kenjük meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben félig süssük meg. Közben 2 kiskanálnyi vízben oldjunk fel 2 kávéskanálnyi sót, a tojásfehérjét, 2 kávéskanál lisztet, és keverjük simára. A félig sült pereceket kenjük meg ezzel a sós mázzal, és süssük készre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése