1610.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg tehéntúró,
8 dkg vaj, vagy margarin,
4 savanykás alma,
1 csomag vaníliás pudingpor,
12-15 dkg cukor,
3 evőkanál búzadara,
5 dkg mazsola,
1 dl tejföl,
3 tojás,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1/2 citrom leve és lereszelt héja,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliás cukor.
 a formához:
2 dkg vaj,
1 evőkanál búzadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojásokat, majd keverjük bele a hozzávalókat a következő sorrendben: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. Kenjük ki a tortaformát a vajjal, szórjuk meg a búzadarával, és simítsuk bele a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig süssük, majd borítsuk ki egy tálra. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Külön is kínálható hozzá sárgabaracklekvár.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése