1611.
HOZZÁVALÓK:
1 csokoládés piskótakarika,
a krémhez:
2 dl tej,
2 púpozott evőkanál búzadara,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál eper- vagy málnadzsem,
1 csomag vaníliás cukor,
35-40 dkg málna vagy eper,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, szórjuk
bele a búzadarát és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre. A tűzről levéve keverjük
bele a cukrot és a margarint, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, keverjük
habosra, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a sót, ezután a lekvárral keverjük tovább.
Az egésznek habos, könnyű masszának kell lennie. A tortakarikát vágjuk 3 lapba.
1-1 lapot kenjünk meg a krémmel, majd nyomkodjuk bele a megmosott,
lecsöpögtetett és feldarabolt gyümölcsöt. A második lapot ráborítva rétegezzük tovább
a krémmel és a gyümölccsel. A tetejére nyomkodjuk rá a harmadik lapot és a
tetejét meg az oldalát bekenve, a hűtőszekrényben jól lehűtve kínáljuk, a
szokásos módon cikkekre vágva. Ha a gyümölcs szép száraz volt, akkor néhány
napig eltartható a torta. Ha viszont a gyümölcs, levet enged, akkor hamarosan
el kell fogyasztani.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése