1611.
HOZZÁVALÓK:
1 csokoládés piskótakarika,
a krémhez:
2 dl tej,
2 púpozott evőkanál búzadara,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál eper- vagy málnadzsem,
1 csomag vaníliás cukor,
35-40 dkg málna vagy eper,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a búzadarát és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre. A tűzről levéve keverjük bele a cukrot és a margarint, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, keverjük habosra, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a sót, ezután a lekvárral keverjük tovább. Az egésznek habos, könnyű masszának kell lennie. A tortakarikát vágjuk 3 lapba. 1-1 lapot kenjünk meg a krémmel, majd nyomkodjuk bele a megmosott, lecsöpögtetett és feldarabolt gyümölcsöt. A második lapot ráborítva rétegezzük tovább a krémmel és a gyümölccsel. A tetejére nyomkodjuk rá a harmadik lapot és a tetejét meg az oldalát bekenve, a hűtőszekrényben jól lehűtve kínáljuk, a szokásos módon cikkekre vágva. Ha a gyümölcs szép száraz volt, akkor néhány napig eltartható a torta. Ha viszont a gyümölcs, levet enged, akkor hamarosan el kell fogyasztani.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése