1601.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg dió,
2 dkg liszt,
a krémhez:
4 tojás,
6 dkg cukor,
3 dl fehérbor,
szerecsendió,
szegfűszeg,
fahéj,
1 evőkanál zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
A 3 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a felvert tojáshabot, és a liszttel elkevert darált diót. Kikent, lisztezett formában előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A bort a fűszerekkel felforraljuk, leszűrjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a bort fokozatosan hozzáadva, sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a habot, és a feloldott zselatint. A tésztáról letöröljük a formában ráragadt lisztet, és a tetejére öntjük a borkrémet.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése