1605.
HOZZÁVALÓK:
a linzer tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojássárgája.
a töltelékhez:
50 dkg túró,
3 db tojássárgája,
12 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 db zsemle,
25 dkg ribizli,
4 db tojásfehérje,
20 dkg kristálycukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk morzsalékossá a margarint a liszttel. Keverjük össze a csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral. Végül a tojássárgáját hozzáadva, gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle tésztát. Pihentessük 1/2 órát hűtőszekrényben. A töltelékhez hámozzuk meg a zsemléket, és vágjuk apró kockákra. Az áttört túróhoz keverjük hozzá a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a zsemlekockákat. Nyújtsuk ki 1 cm vastagra a linzertésztát, szurkáljuk meg villával, majd 180 °C-os sütőben félig süssük meg. Ekkor tegyük bele a túrótölteléket, majd süssük készre (kb. 20-25 percig). Amíg a tészta sül, verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a kristálycukorral, majd keverjük hozzá óvatosan a ribizlit. Ezt a habot osszuk el a túrós lepényen, hintsük meg porcukorral, majd a kitámasztott ajtajú sütőben szárítsuk aranysárgára. Vizes késsel szeleteljük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése