1612.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg köles,
1 padlizsán (kb. 30 dkg),
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
7 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál vaj,
2 tojás,
2 ágacska friss majoránna,
7 dkg reszelt ementáli sajt,
2,5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup,
olaj a kenéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk 2,5 dl vizet és szórjuk bele a kölest, mérsékelt lángon, 12 percig lefedve hagyjuk főni. Ezután 8 percig hagyjuk dagadni. Megtisztítjuk a padlizsánt, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát hagymaprésen átnyomjuk.  Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a padlizsánt. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a vajat, majd a fokhagymát is, és az egészet 6 percig pirítjuk. Az egyik tojást feltörjük és szétválasztjuk a tojóssárgáját és - fehérjét, majd az utóbbit felverjük. A majoránnát megmossuk, szárazra törölgetjük, leveleit apróra vágjuk. A Padlizsánkockákból pürét készítünk, összekeverjük a köleskásával, sajttal, zsemlemorzsával, paradicsom-sűrítménnyel, egész tojással, tojássárgával és majoránnával. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.  7,5 dl-es porcelánformát olajjal kikenünk, beletöltjük a masszát. És lefedve 9 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük, amelyet 600 W-ra állítottunk be. Mikor elkészült még 5 percig ne vegyük ki a sütőből. A kölespudingot egy tálra kiborítjuk, és tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése