1604.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás,
1 kiskanál rum,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
2 dl tejföl,
1 kg savanykás alma,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg porcukor.
a felső részhez:
4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg hámozott őrölt mandula,
1 kanál grízes liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, vajból, tojássárgákból egy kiskanál rummal, 2 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz, porhanyós tésztát készítünk, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd késfok vastagságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük. Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk a rummal meglocsolt és vaníliás cukorral meghintett almaszeleteket.  Majd a következő masszát készítjük: 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg őrölt mandulát, 1 kávéskanál grízes lisztet és a tojások keményre vert habját. Ezt a masszát az almára öntjük, késsel elsimítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése