Ads 468x60px

Pages

Dióskürt

1603.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
25 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
kevés só,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál rum,
tej,
a töltelékhez:
1/2 kg darált dió,
5 dkg mazsola,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 marék zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal. Adjuk hozzá a cukrot, az egész tojást, a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen. Osszuk a tésztát három egyenlő részre, és fél centi vastagra nyújtva, töltsük meg az alábbi töltelékkel. A megkent lapokat összecsavarjuk s tetejüket tojással megkenve, lassú tűznél sütjük. A töltelék elkészítése során az őrölt diót, a mazsolát, a vaníliás cukrot, a tört fahéjat és a zsemlemorzsát sűrű sziruppal éppen még kenhető töltelékké főzünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése