1897.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál rétesliszt,
3 szem összetört szegfűszeg,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi őrölt fahéj,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
5 dkg vaj,
7 db birsalma,
5 evőkanál cukor,
10 dkg mazsola,
2 dl tejszín,
kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk gerezdekre a megtisztított, és kicsumázott birsalmát, majd rakjuk egy kikent, kerek tűzálló tálba. Szórjuk rá a megtisztított és megmosott, lecsöpögtetett mazsolát meg a cukrot. Fedjük le a tálat és az előmelegített, forró sütőben addig pároljuk, amíg a birsalma üvegessé válik. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá szódabikarbónát és a fűszereket, majd végezetül a lisztet. Ezután forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot. Öntsük a masszát a tálban lévő párolt birsalmára. Forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig süssük. Miután kihűlt, a tál oldalától késsel válasszuk el és borítsuk ki. Édes tejszínhabbal kínáljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése