1897.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál rétesliszt,
3 szem összetört szegfűszeg,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi őrölt fahéj,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
5 dkg vaj,
7 db birsalma,
5 evőkanál cukor,
10 dkg mazsola,
2 dl tejszín,
kevés porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk gerezdekre a
megtisztított, és kicsumázott birsalmát, majd rakjuk egy kikent, kerek tűzálló tálba.
Szórjuk rá a megtisztított és megmosott, lecsöpögtetett mazsolát meg a cukrot. Fedjük
le a tálat és az előmelegített, forró sütőben addig pároljuk, amíg a birsalma
üvegessé válik. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tojássárgákat keverjük habosra
a porcukorral, adjuk hozzá szódabikarbónát és a fűszereket, majd végezetül a
lisztet. Ezután forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot. Öntsük a masszát
a tálban lévő párolt birsalmára. Forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig süssük.
Miután kihűlt, a tál oldalától késsel válasszuk el és borítsuk ki. Édes
tejszínhabbal kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése