1896.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált mák,
1 dl tej,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
6 tojás,
2 evőkanál rum,
25 dkg porcukor,
1/2 narancs reszelt héja,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál kakaópor,
a tetejére:
3 evőkanál narancsdzsem,
3 evőkanál nagyon apróra vágott cukrozott narancshéj vagy birsalmasajt,
2 evőkanál rum,
3 evőkanál frissen kipréselt narancslé.

ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le a darált mákot a tejjel. Keverjük a tojássárgákat fehéredésig a cukorral, majd a szódabikarbónát, a reszelt narancshéjat és a kakaóport is hozzáadva keverjük tovább. Ezután dolgozzuk bele a darált, tejes mákot és a zsemlemorzsát, majd forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot. Öntsük a masszát vastagon kivajazott és liszttel meghintett, közepes nagyságú tepsibe, és közepes lángnál süssük meg. Az öntethez keverjük folyósra a rumot, a narancslevet és a narancsdzsemet, ha szükséges, egy evőkanál vizet is adjunk hozzá. A megsült, de még forró süteményt a tepsiben kenjük meg a narancsos öntettel, majd szórjuk rá az apróra vágott narancshéjat. Csak a teljes kihűlése után vágjuk kockákra.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése