1898.
HOZZÁVALÓK:
a kakaós piskótához:
2 tojás,
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
1/2 evőkanál kakaópor,
a Trüffel krémhez:
3 tojás,
1/2 kg gesztenyemassza,
1/2 kg étcsokoládé,
1/2 liter tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból hagyományos módon készítsünk kakaós piskótát, és egy kapcsos tortaformában süssük meg. Miután kihűlt a következő krémet töltsük a tetejére: a csokoládét a tojások sárgájával gőz fölött olvasszuk meg, közben a gesztenyemasszát törjük át és keverjük bele az olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot és a tojások felvert habját. Töltsük a krémet a piskóta tetejére és kb. 2-3 órára tegyük hűtőbe. Mikor a krém megkötött, vegyük le tortakarimát, és szórjuk meg az oldalát tortadarával, a tetejét pedig először porcukorral majd kakaóporral.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése