Ads 468x60px

Pages

Málnás csigatorta

1892.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg liszt,
5 tojás,
7 dkg vaj,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
25 dkg málna,
4 dl tejszín,
25 dkg túró,
25 dkg Mascarpone,
7 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dl tojáslikőr,
5 lap fehér zselatin,
1 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel 2,5 dl vízben a vajat a sóval. Adjuk hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Ha langyosra hűlt, egyenként keverjük bele a tojásokat is. Töltsük nyomózsákba, és nyomjunk sütőpapírral kibélelt tepsire, kissé hézagos spirál alakban két, 22 cm átmérőjű kört. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig süssük. Keverjük ki a túrót a Mascarponéval, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliáscukrot. Oldjunk fel 3 lap zselatint, és keverjük a krémbe. Végül adjuk hozzá a málnát is. Kenjük a málnás krémet az egyik tésztalapra, és tegyük hűvös helyre. Verjük habbá a tejszínt, majd keverjük bele a félretett, feloldott zselatint és a tojáslikőrt. A likőrös habot simítsuk a krémre, és fedjük be a másik tortalappal. Porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése