1895.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
5 evőkanál porcukor,
5 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
1 teáskanál lereszelt citromhéj,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
4 dl sűrű tejföl,
25 dkg félzsíros túró,
15-20 dkg porcukor,
1/2 dl tej,
1 teáskanál zselatinpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt, a sót, a lisztet és a reszelt citromhéjat is további kevergetés közben. Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjék kemény habját, majd öntsük a masszát egy jó vastagon kikent és meglisztezett, közepes méretű tepsibe. Előmelegített, közepesen meleg sütőben tűpróbáig süssük. A töltelék elkészítéséhez a zselatinporra öntsük rá a tejet és melegítsük langyosra. Keverjük simára a túrót a tejföllel és a porcukorral, majd adjuk hozzá a folyósra melegített és átszűrt zselatint. A kihűlt tésztát borítsuk egy deszkára, vágjuk félbe és kenjük meg a tejfölös túróval, végül a tetejét ráillesztve vonjuk be a maradék tejfölös túróval. Jól lehűtve, kockákra vágva kínáljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése