2020.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cseresznye,
2 tojás,
20 dkg liszt,
2-2,5 dl tej,
1 evőkanál meggylekvár,
1 evőkanál cukor,
mokkáskanál törött fahéj,
csipetnyi só,
4 szem összetört szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojást , adjuk hozzá
a tejet, a lisztet, a fűszereket, a cukrot és a lekvárt. Keverjük ki alaposan,
majd 10 percig pihentessük. Közben a cseresznyét mossuk meg, csöpögtessük le,
és kevés lisztben szárastól mártsuk meg. Öt-hat szemet szárastól összefogva,
kis cérnával kössünk össze, és forgassuk bele a tésztába, majd egy csipesz
segítségével úgy rakjuk bele a forró olajba, hogy ne essen szét. A tésztában
lévő tojás azonnal összefogja a "cseresznyecsokrot". Süssük világosbarnára,
az olajból kivéve rakjuk papírtörlőre, hogy az a fölösleges olajat beszívja.
Még azon melegében fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése