2015.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg kukoricaliszt,
30 dkg rizsliszt,
2 tojás,
15 dkg cukor,
10 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
3-4 dl tej,
pici só.

ELKÉSZÍTÉS:
Kevés cukrozott tejben kelesszük az élesztőt. A langyos kukorica- és rizslisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze alaposan a cukorral és a sóval. A lisztben készítsünk mélyedést, és adjuk hozzá az előzőleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztőt, majd dolgozzuk össze az egészet. Közepes keménységű tésztát készítsünk. Dagasztás közben apránként öntsük a tésztára az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasszuk, amíg a kezünkről és az edény oldaláról könnyen el nem válik. Takarjuk le, és 1 órán át kelesszük. Kelesztés után gyúrjuk át, fonjuk meg, és tegyük kivajazott tepsibe, előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése