2013.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10 dkg zsír,
5 dkg cukor,
1 tojás,
1/2 csomag szalalkáli,
3 evőkanál kakaó,
1 dl tej,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1/2 dl rum,
4 dl tej,
7 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújtható tésztát a lisztből, a zsírral, a cukorral, az egész tojással, a szalalkálival, a kakaóval, és a tejjel, majd süssünk belőle 2 lapot. Ezen kívül süssünk 5 tojásból piskótát is. A krémhez verjük habosra a margarint a porcukorral és a rummal. Főzzük sűrűre a tejet a liszttel. Miután kihűlt, a két krémet keverjük össze, és töltsük meg a lapokat úgy, hogy középre a piskóta kerüljön. A tetejét hintsük meg porcukorral.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése