2021.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
1-2 evőkanál tejföl,
3-4 evőkanál kemény meggydzsem,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot és a sót annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki vékonyra lisztezett deszkán, és vágjuk egyforma kis négyszögekre. Mindegyik tésztalap közepére rakjunk egy kevés meggydzsemet, majd átlósan összehajtva, a széleit körben nyomkodjuk le jól, hogy a tészta, sülés közben ne nyílhasson szét. Tegyük 180 fokra felhevített olajba, és 4-5 perc alatt süssük pirosra. Rakjuk papírtörlőre, hogy az a fölösleges olajat felszívhassa. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése