2018.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1-2 kanál tej,
a töltelékhez:
15 dkg mazsola,
6 dkg darált dió,
2 evőkanál cukor,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd gyúrjuk hozzá a vajat, az egész tojásokat, a cukrot, és a vaníliáscukrot. Kevés tejjel tegyük könnyen gyúrhatóvá, és formáljunk belőle diónyi golyócskákat Kissé lapítsuk meg, és a közepüket az ujjunkkal nyomjuk be, hogy a tölteléknek előkészítsük a helyét. A töltelékhez főzzük sűrűre kevés vízzel a mazsolát, a darált diót, és a cukrot. Töltsük meg a golyócskákat és közepes tűznél süssük meg. Tálalás előtt hintsük meg vaníliás porcukorral.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése