2016.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 tojás,
10 dkg cukor,
2 dkg vaníliáscukor,
2-3 dl tej,
20 dkg mazsola,
20 dkg cukrozott narancshéj,
5 dkg cukrozott citromhéj,
20 dkg cukrozott gyümölcs,
1 citrom lereszelt héja,
10 dkg durván aprított dió,
5 dkg hámozott mandula,
pici só.

ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg az élesztőt cukros tejben. Szitáljuk egy tálba a lisztet, készítsünk a közepére egy mélyedést, Majd adjuk hozzá a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, 15 dkg olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Miután a dagasztást befejeztük, a tésztát takarjuk le, és meleg helyen 45 percig hagyjuk kelni. Ezután borítsuk lisztezett gyúródeszkára, és óvatosan gyúrjuk át. Dolgozzuk bele a mazsolát, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mandulát, és a diót. A mazsolát előzőleg rumos teában Áztassuk be, hozzáadás előtt csepegtessük le, és lisztben hempergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a mazsola ne szálljon a tészta aljára. Tegyük a tésztát zsírozott, kilisztezett magas tepsibe, takarjuk le és 30 percig pihentessük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig süssük. 30 perces sütés után keresztben vágjuk be, hogy kialakuljon a "koronája". Locsoljuk meg a maradék olvasztott vajjal, majd süssük tovább. A sütőformában hagyjuk félig kihűlni, majd óvatosan emeljük rácsra, hogy az alja ne párásodjék be. Csak akkor szeletelhető, ha már egészen kihűlt.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése