Ads 468x60px

Pages

Baked Alaska

2245.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojás,
7,5 dkg cukor,
5 dkg liszt,
a töltelékhez:
1 evőkanál sherry,
22,5 dkg eper,
1 l eperfagylalt,
a tetejére:
4 tojás fehérje,
22,5 dkg cukor,
5 dkg mandula,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojást és a cukrot egy nagy tálban fehéredésig. Óvatosan szitáljuk bele, majd keverjük is bele a lisztet. Öntsük a masszát egy 23 centis formába és 20-25 percig 190 fokon süssük addig, amíg elválik a forma oldalától. Borítsuk ki és hagyjuk kihűlni. Tegyük tűzálló edénybe, hintsük meg sherryvel, majd rakjuk ki eperrel, úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a szélénél. Szeleteljük fel a fagyit és tornyozzuk az eperre. Tegyük mélyhűtőbe rövid időre. A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A tojások fehérjét verjük jó keményre. Adjuk hozzá a cukrot, kanalanként, folyamatosan erősen keverve. Vegyük ki a tortát a hidegről. Tornyozzuk a habot a tetejére úgy, hogy minden elfedve legyen. Szórjuk meg a mandulával. Azonnal tegyük a sütőbe 3-4 percre. Szórjuk meg porcukorral és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése