2245.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojás,
7,5 dkg cukor,
5 dkg liszt,
a töltelékhez:
1 evőkanál sherry,
22,5 dkg eper,
1 l eperfagylalt,
a tetejére:
4 tojás fehérje,
22,5 dkg cukor,
5 dkg mandula,
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojást és a cukrot egy
nagy tálban fehéredésig. Óvatosan szitáljuk bele, majd keverjük is bele a
lisztet. Öntsük a masszát egy 23 centis formába és 20-25 percig 190 fokon süssük
addig, amíg elválik a forma oldalától. Borítsuk ki és hagyjuk kihűlni. Tegyük
tűzálló edénybe, hintsük meg sherryvel, majd rakjuk ki eperrel, úgy, hogy egy
kis helyet hagyjunk a szélénél. Szeleteljük fel a fagyit és tornyozzuk az
eperre. Tegyük mélyhűtőbe rövid időre. A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A
tojások fehérjét verjük jó keményre. Adjuk hozzá a cukrot, kanalanként,
folyamatosan erősen keverve. Vegyük ki a tortát a hidegről. Tornyozzuk a habot
a tetejére úgy, hogy minden elfedve legyen. Szórjuk meg a mandulával. Azonnal
tegyük a sütőbe 3-4 percre. Szórjuk meg porcukorral és azonnal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése