2238.
HOZZÁVALÓK:
a kovászhoz:
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
5 dkg liszt,
a tésztához:
2 tojássárgája,
8-10 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1/2 kiskanál só,
1/2 kg liszt,
1,5 dl tej,
a kenéshez:
1 tojássárgája.
ELKÉSZÍTÉS:
Három dkg élesztőt kevés
cukorral, tejjel, liszttel kelesztünk. Ez alatt 2 tojássárgáját 8-10 dkg
vajjal, 7 dkg cukorral, 1/2 kiskanál sóval habosra kikeverünk. Hozzáadunk 1/2
kg lisztet, a megkelt élesztőt és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta
ne legyen, jól kidolgozzuk, félretesszük kelni. Ha megkelt, szépen fonjuk meg,
kivajazott tepsibe tesszük, és cukros tojással megkenjük, mikor újra megkelt,
jól kimelegített sütőben lassú tűznél sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése