2247.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
6 dkg liszt,
6 dkg étkezési búzakeményítő,
1 teáskanál sütőpor,
50 dkg nyári vörösszilva,
1-2 evőkanál szilvapálinka,
6 lap zselatin,
1 citrom,
50 dkg félzsíros tehéntúró,
2,5 dl tejszín,
kb. 1 evőkanál porcukor,
kb. 1 evőkanál fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket
2 evőkanál hideg vízzel és 12 dkg cukorral, majd szórjuk bele a vaníliáscukrot,
és keverjük bele a tojások sárgáját is. Szitáljuk rá az étkezési keményítővel
és a sütőporral elvegyített lisztet, majd habverővel lazán keverjük el.
Simítsuk a piskótamasszát sütőpapírral kibélelt kb. 38x32 cm-es tepsibe. Tegyük
előmelegített sütőbe, és 200 fokon 10-12 percig süssük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Közben a szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, és kockázzuk fel. A szilvadarabokat
öntözzük meg a pálinkával, keverjük el 2 dkg cukorral, és hagyjuk állni. A
zselatint áztassuk be. A túrót a maradék cukorral, a lereszelt citromhéjjal és a
kifacsart citromlével ízesítsük. A feloldott zselatint keverjük el 2 evőkanál
túrókrémmel, majd adjuk a maradék krémhez. Adjuk hozzá a szilvát, és tegyük hűvös
helyre. Borítsuk a piskótalapot a munkalapra, óvatosan húzzuk le róla a
sütőpapírt, és a tésztát keresztben vágjuk félbe. Fektessük az egyik felét
deszkára vagy tálra. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan keverjük a dermesztő
túrókrémbe. A felét simítsuk egyenletes rétegben a piskótára, majd kb. 15
percre tegyük hűtőszekrénybe. Kenjük meg a maradék túrókrémmel, borítsuk rá, és
kissé nyomjuk rá a másik piskótalapot. A széleknél igazítsuk a krémet széles
pengéjű késsel egyenletesre. A süteményt állítsuk 5 órára hűtőszekrénybe, majd vágjuk
15 darab 6x6 cm-es kockára, és sablon segítségével mindegyik kockát hintsük meg
porcukorral, illetve fahéjjal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése