Ads 468x60px

Pages

Konyakos körtelepény

2241.

HOZZÁVALÓK:
2 nagy, kemény körte,
2 tojás,
1/2 dl tej,
1/2 dl konyak,
2 evőkanál reszelt étcsokoládé,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál sütőpor,
20 dkg liszt,
8-10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat fehéredésig a porcukorral, sózzuk meg, majd apránként, felváltva, hol a lisztből, hol a tejből, hol a csokoládéból adjunk hozzá, ezután a konyakot, végül pedig a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgassuk bele. Legutoljára óvatosan dolgozzuk bele a meghámozott, kicsumázott és lereszelt körtét. A 170 fokos forró olajba mártott evőkanállal szaggassuk bele a tésztát, és 2-3 perc alatt süssük meg. Leszűrve tegyük tálpapírra vagy papírtörülközőre, illetve mindkét oldaláról itassuk le  a fölösleges olajat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése