2241.
HOZZÁVALÓK:
2 nagy, kemény körte,
2 tojás,
1/2 dl tej,
1/2 dl konyak,
2 evőkanál reszelt étcsokoládé,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál sütőpor,
20 dkg liszt,
8-10 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat
fehéredésig a porcukorral, sózzuk meg, majd apránként, felváltva, hol a
lisztből, hol a tejből, hol a csokoládéból adjunk hozzá, ezután a konyakot,
végül pedig a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgassuk bele. Legutoljára
óvatosan dolgozzuk bele a meghámozott, kicsumázott és lereszelt körtét. A 170
fokos forró olajba mártott evőkanállal szaggassuk bele a tésztát, és 2-3 perc
alatt süssük meg. Leszűrve tegyük tálpapírra vagy papírtörülközőre, illetve
mindkét oldaláról itassuk le a
fölösleges olajat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése