2243.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg rétesliszt,
12 dkg cukor,
4-5 dl tej,
3 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
10 dkg vaj,
csipetnyi só,
szezámmag.
ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg az élesztőt cukros
tejben, meleg helyre téve. Közben a langyos lisztet szitáljuk meg, és halmozzuk
egy tálba. A közepén alakítsunk ki mélyedést, amelybe öntsük bele a megkelt
élesztőt, a csipetnyi sót és a cukorral felvert tojássárgáját. Keverjük össze,
majd a langyos tejet és az olvasztott vajat fokozatosan adjuk hozzá. Addig
dagasszuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Ezután takarjuk be, és 30 percig
meleg helyen kelesszük. Ez idő letelte után helyezzük lisztezett deszkára, osszuk
két részre, formáljunk rudakat és fonjuk meg. Helyezzük kivajazott sütőlapra,
20 percig pihentessük, utána a felületét kenjük meg tojássárgájával, ízlésünknek
megfelelő mennyiségű szezámmaggal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 40-50
percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése