Ads 468x60px

Pages

Szezámmagos fonott kalács

2243.

HOZZÁVALÓK:
80 dkg rétesliszt,
12 dkg cukor,
4-5 dl tej,
3 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
10 dkg vaj,
csipetnyi só,
szezámmag.

ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg az élesztőt cukros tejben, meleg helyre téve. Közben a langyos lisztet szitáljuk meg, és halmozzuk egy tálba. A közepén alakítsunk ki mélyedést, amelybe öntsük bele a megkelt élesztőt, a csipetnyi sót és a cukorral felvert tojássárgáját. Keverjük össze, majd a langyos tejet és az olvasztott vajat fokozatosan adjuk hozzá. Addig dagasszuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Ezután takarjuk be, és 30 percig meleg helyen kelesszük. Ez idő letelte után helyezzük lisztezett deszkára, osszuk két részre, formáljunk rudakat és fonjuk meg. Helyezzük kivajazott sütőlapra, 20 percig pihentessük, utána a felületét kenjük meg tojássárgájával, ízlésünknek megfelelő mennyiségű szezámmaggal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése