Ads 468x60px

Pages

Indiai rizsfánk

2250.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg rizs,
8 dkg porcukor,
8 dkg ghí vagy vaj,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
késhegynyi őrölt fahéj,
1/2 érett banán,
a sütéshez:
olaj,
5-6 szem szegfűszeg,
a tálaláshoz:
narancsdzsem.

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be a rizst 24 órára. Csepegtessük le, és kis adagokban zúzzuk péppé. Keverjük hozzá a porcukrot, a vajat, az őrölt szegfűszeget, a fahéjat és a banánt. Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk bő olajat, dobjuk bele az egész szegfűszeget, hogy átvegye az ízét. Szaggassunk a fűszeres rizskeverékből fánkocskákat, és a forró olajban süssük aranysárgára. Szedjük konyhai papírtörülközőre, és narancsdzsemmel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése