2246.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg piros szőlő,
1,25 dl világos szőlőlé,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
50 dkg túró,
1 dl tejszín,
1/2 vaníliarúd,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
6 lap fehér zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
A szőlőszemeket félbevágjuk és
kimagozzuk, majd a fele szőlőt meghámozzuk. A szőlőlevet felforraljuk a fele
cukorral, majd beletesszük a hámozatlan szőlőszemeket, és ismét felforraljuk,
majd lehűtjük. Habosra keverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával. A túrót
és a tejszínt turmixgéppel keverjük simára. A tojások kikevert sárgáját, a
vaníliát, a citromhéjat és a hámozott szőlőt keverjük a tejszínes túróhoz. A
beáztatott, és kis lábasban feloldott zselatint finom szűrőn át keverjük a
tejszínes túrókrémhez, majd hideg vízzel kiöblített formákba öntve, 2 órán át,
pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezután a formát egy pillanatra forró vízbe
mártjuk és kiöntjük a megdermedt keveréket.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése