Ads 468x60px

Pages

Szőlős túróhabtorta

2246.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg piros szőlő,
1,25 dl világos szőlőlé,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
50 dkg túró,
1 dl tejszín,
1/2 vaníliarúd,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
6 lap fehér zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
A szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk, majd a fele szőlőt meghámozzuk. A szőlőlevet felforraljuk a fele cukorral, majd beletesszük a hámozatlan szőlőszemeket, és ismét felforraljuk, majd lehűtjük. Habosra keverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával. A túrót és a tejszínt turmixgéppel keverjük simára. A tojások kikevert sárgáját, a vaníliát, a citromhéjat és a hámozott szőlőt keverjük a tejszínes túróhoz. A beáztatott, és kis lábasban feloldott zselatint finom szűrőn át keverjük a tejszínes túrókrémhez, majd hideg vízzel kiöblített formákba öntve, 2 órán át, pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezután a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiöntjük a megdermedt keveréket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése