2248.
Rakita Péter, Leroy étterem
HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált mák,
15 dkg cukor,
vaníliáscukor,
citromhéj,
2 dl tej,
2 dkg zselatinpor,
1 dl víz,
az eperöntethez:
15 dkg eper,
10 dkg cukor,
1 dl víz,
2 dkg burgonyakeményítő.
ELKÉSZÍTÉS:
20 dkg darált mákot elkeverünk 15
dkg kristálycukorral, vaníliáscukorral és citromhéjjal, majd leforrázzuk 2 dl
tejjel, és kihűtjük. Miután kihűlt, 2 dkg zselatinport elkeverünk 1 dl hideg
vízzel csomómentesre, és folyamatos keverés közben felforrósítjuk. A meleg és
folyékony zselatint hozzákeverjük a hideg mákmasszához. 3 dl előzőleg lehűtött
habtejszínből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a
mákhoz. A pudingot pudingformában, vagy ha ilyen nincs, kisebb poharakba
adagoljuk, és két órára a hűtőbe tesszük.
Amíg kihűl, elkészíthetjük a puding mellé az öntetet, 15 dkg friss vagy
mirelit epret leturmixolunk, hozzáadunk 10 dkg kristálycukrot, 1 dl vizet, és
ezt az egészet felforraljuk. Mikor forr, 2 dkg burgonyakeményítőt elkeverünk
kevés hideg vízzel, és hozzáöntjük a forrásban lévő eperhez. Miután
besűrűsödött, ezt is kihűtjük. Ha a puding megdermedt, a formából óvatosan
kivéve tányérra helyezzük, köré öntjük a hideg eperöntetet, kevés tejszínhabbal
és egy kis mentalevéllel díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése