Ads 468x60px

Pages

Mákpuding

2248.
Rakita Péter, Leroy étterem
HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált mák,
15 dkg cukor,
vaníliáscukor,
citromhéj,
2 dl tej,
2 dkg zselatinpor,
1 dl víz,
az eperöntethez:
15 dkg eper,
10 dkg cukor,
1 dl víz,
2 dkg burgonyakeményítő.

ELKÉSZÍTÉS:
20 dkg darált mákot elkeverünk 15 dkg kristálycukorral, vaníliáscukorral és citromhéjjal, majd leforrázzuk 2 dl tejjel, és kihűtjük. Miután kihűlt, 2 dkg zselatinport elkeverünk 1 dl hideg vízzel csomómentesre, és folyamatos keverés közben felforrósítjuk. A meleg és folyékony zselatint hozzákeverjük a hideg mákmasszához. 3 dl előzőleg lehűtött habtejszínből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a mákhoz. A pudingot pudingformában, vagy ha ilyen nincs, kisebb poharakba adagoljuk, és két órára a hűtőbe tesszük.
Amíg kihűl, elkészíthetjük a puding mellé az öntetet, 15 dkg friss vagy mirelit epret leturmixolunk, hozzáadunk 10 dkg kristálycukrot, 1 dl vizet, és ezt az egészet felforraljuk. Mikor forr, 2 dkg burgonyakeményítőt elkeverünk kevés hideg vízzel, és hozzáöntjük a forrásban lévő eperhez. Miután besűrűsödött, ezt is kihűtjük. Ha a puding megdermedt, a formából óvatosan kivéve tányérra helyezzük, köré öntjük a hideg eperöntetet, kevés tejszínhabbal és egy kis mentalevéllel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése