Ads 468x60px

Pages

Cseh túrós

2277.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg dió,
1 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
75 dkg túró,
15 dkg margarin,
15 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
5 tojássárgája,
1 csomag vaníliáscukor.,
a mázhoz:
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze alaposan, nyomkodjuk közepes tepsibe, és előmelegített sütőben 5-10 percig süssük. A töltelékhez, kavarjuk ki jól, és simítsuk egyenletesen az elősütött tészta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe és közben az tojásfehérjékből verjünk kemény habot a cukorral. Kenjük a tészta tetejére és szárítsuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése