Ads 468x60px

Pages

Fahéjas almás sütemény

2267.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg barnacukor,
15 dkg kristálycukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál sütőpor,
só,
1/2 teáskanál gyömbérpor,
2 evőkanál fahéj,
1,8 dl olaj,
1/2 kg alma,
2,5 dl tej,
1 teáskanál vaníliáscukor,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet, a barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport. egy kiskanál sót, a gyömbérport és 1 kanál fahéjat. Adjuk hozzá az olajat, és alaposan keverjük össze. Egy csészényit tegyünk félre belőle, amihez adjuk hozzá a másik kanál fahéjat. A massza másik feléhez adjuk hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt almát, a tejet, a vaníliáscukrot és a tojást.  Öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlassuk el a tetején a félretett masszát. Előmelegített sütőben süssük kb. 1-1,5 óráig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése