2267.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg barnacukor,
15 dkg kristálycukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál sütőpor,
só,
1/2 teáskanál gyömbérpor,
2 evőkanál fahéj,
1,8 dl olaj,
1/2 kg alma,
2,5 dl tej,
1 teáskanál vaníliáscukor,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet, a
barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport. egy kiskanál sót,
a gyömbérport és 1 kanál fahéjat. Adjuk hozzá az olajat, és alaposan keverjük
össze. Egy csészényit tegyünk félre belőle, amihez adjuk hozzá a másik kanál fahéjat.
A massza másik feléhez adjuk hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt
almát, a tejet, a vaníliáscukrot és a tojást.
Öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlassuk
el a tetején a félretett masszát. Előmelegített sütőben süssük kb. 1-1,5 óráig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése