2269.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg túró,
25 dkg vaj vagy margarin,
35 dkg cukor,
5 tojás,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
2 dkg szálasra vágott mandula,
1 narancs leve és reszelt héja,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet egy tálba, a közepébe nyomjunk egy mélyedést, amibe üssünk bele 1
tojást, majd hintsük meg 7 dkg cukorral és a sóval. A szélére morzsoljunk rá 12
dkg vajat, majd a közép felé haladva dolgozzuk össze. Gyúrjuk sima tésztává, és
folpackba csomagolva kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe. Keverjük a többi
tojást 25 dkg cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá az átpasszírozott túrót,
10 dkg vajat, a narancs levét és lereszelt héját, végül evőkanalanként a
pudingport is. Nyújtsuk a tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű kerek
lappá, és fektessük 26 cm átmérőjű, margarinnal kikent formába úgy, hogy kb. 3
cm magas pereme legyen. Simítsuk rá a túrós tölteléket, majd a tortát
előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig süssük, Forrósítsuk meg a maradék
vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a szálasra vágott mandulát és a maradék
cukrot. Állandó kevergetés mellett pirítsuk
aranybarnára. A langyosra hűlt túrótortát a karamellizált mandulával és porcukorral
meghintve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése