Ads 468x60px

Pages

Mandulás túrótorta

2269.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg túró,
25 dkg vaj vagy margarin,
35 dkg cukor,
5 tojás,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
2 dkg szálasra vágott mandula,
1 narancs leve és reszelt héja,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet egy tálba, a közepébe nyomjunk egy mélyedést, amibe üssünk bele 1 tojást, majd hintsük meg 7 dkg cukorral és a sóval. A szélére morzsoljunk rá 12 dkg vajat, majd a közép felé haladva dolgozzuk össze. Gyúrjuk sima tésztává, és folpackba csomagolva kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe. Keverjük a többi tojást 25 dkg cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá az átpasszírozott túrót, 10 dkg vajat, a narancs levét és lereszelt héját, végül evőkanalanként a pudingport is. Nyújtsuk a tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá, és fektessük 26 cm átmérőjű, margarinnal kikent formába úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen. Simítsuk rá a túrós tölteléket, majd a tortát előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig süssük, Forrósítsuk meg a maradék vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a szálasra vágott mandulát és a maradék cukrot.  Állandó kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára. A langyosra hűlt túrótortát a karamellizált mandulával és porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése