2279.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg csokoládés
piskótatortalap,
30 dkg gesztenyemassza,
2 dl tejszín,
1 dl konyak,
10 dkg magozott meggybefőtt,
5 dkg cukor,
az öntethez:
5 dkg kakaó,
7 dkg cukor,
1 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A gesztenyemasszát keverjük össze
a cukorral, a habbá vert tejszínnel és a konyakkal. A piskóta lapot vágjuk ketté,
a gesztenyekrém felével kenjük meg és szórjuk meg a meggyel. Helyezzük rá a
másik tésztalapot és kenjük meg a maradék gesztenyekrémmel. Az öntethez főzzük össze
a tejszínt a kakaóval, és a cukorral. Miután kihűlt keverjük hozzá a konyakot.
A gesztenyés tortalapot vágjuk kockákra és öntsük le a csokoládékrémmel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése