2271.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
22 dkg porcukor,
2 dkg zselatin,
1 csomag vaníliáscukor,
7 dl tej,
2 narancs,
3 evőkanál narancslikőr,
6 dl tejszín,
1 csomag gyümölcskocsonya.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a tojások sárgáját
a porcukorral, a zselatinnal, és a vaníliáscukorral. Folyamatosan adjuk hozzá a
tejet, egy főzőedényben hevítsük fel, ne főzzük, mert kicsapódik a tojás.
Állandó kevergetéssel hűtsük le, és adjuk hozzá a narancsok héját, egy
narancsot apró kockákra vágva, és a narancslikőrt. Kanállal lazán keverjük bele
a keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű közepét rakjuk bele, és öntsük bele
a krémet, majd fél napra tegyük hűtőszekrénybe. Miután megdermedt, a közepét vegyük
ki, töltsük meg narancskockákkal, és a gyümölcskocsonyával öntsük fel. A kis desszertes gyűrű tálcájával zárjuk
le, és fogyasztásig rakjuk hűtőszekrénybe. Tálaláskor lapos csúsztassuk tálcára,
és vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése