Ads 468x60px

Pages

Narancsos bajorkrém

2271.

HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
22 dkg porcukor,
2 dkg zselatin,
1 csomag vaníliáscukor,
7 dl tej,
2 narancs,
3 evőkanál narancslikőr,
6 dl tejszín,
1 csomag gyümölcskocsonya.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a tojások sárgáját a porcukorral, a zselatinnal, és a vaníliáscukorral. Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, egy főzőedényben hevítsük fel, ne főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetéssel hűtsük le, és adjuk hozzá a narancsok héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és a narancslikőrt. Kanállal lazán keverjük bele a keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű közepét rakjuk bele, és öntsük bele a krémet, majd fél napra tegyük hűtőszekrénybe. Miután megdermedt, a közepét vegyük ki, töltsük meg narancskockákkal, és a gyümölcskocsonyával  öntsük fel. A kis desszertes gyűrű tálcájával zárjuk le, és fogyasztásig rakjuk hűtőszekrénybe. Tálaláskor lapos csúsztassuk tálcára, és vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése