Ads 468x60px

Pages

Habtorta

2272.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
a krémhez:
8 tojássárgája,
20 dkg cukor,
7 evőkanál erős feketekávé,
2-3 evőkanál kakaópor,
25 dkg margarin,
15 dkg őrölt mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral gőz felett. Kenjük rá 5 db sütőpapírra kör alakban, és langyos sütőben egyenként szárítsuk meg, így 5 kör alakú tortalapot kapunk. A krémhez főzzük sűrűre a tojássárgákat a cukorral, a kávéval és a kakaóval gőz felett. Miután kihűlt, keverjük hozzá a margarint és a mogyorót. Az egészet keverjük habosra. A tortalapokat töltsük meg a krémmel, a tetejét is vonjuk be, és csokireszelékkel, mogyorószemekkel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése