Ads 468x60px

Pages

Kijevi krémes

2280.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
4 tojás sárgája,
tejföl,
a habhoz:
4 tojás fehérje,
15 dkg cukor,
darabos dió,
a krémhez:
4 evőkanál liszt,
4 dl tej,
1 tojás,
25 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez gyúrjuk össze a hozzávalókat annyi tejföllel, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 részre, és egyenként nyújtsuk tepsi nagyságúra. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukorral, majd kenjük rá a tésztalapokra, darabos dióval szórjuk meg, és süssük meg a 3 lapot.  A krémhez keverjük simára a lisztet, a tejjel, és a tojással, majd főzzük sűrű krémmé. Keverjük habosra a porcukrot, a margarinnal, és a vaníliáscukorral, majd a dolgozzuk össze a kihűlt krémmel. A habos-diós lapokat töltsük meg ezzel a krémmel. Kb. 1 nap alatt puhul meg, és érnek össze az ízek.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése