Ads 468x60px

Pages

Milánói túrótorta

2268.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg zsír,
2 dl víz,
10 tojás,
1 dkg só,
a töltelékhez:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
3 dl tejszín,
2 dkg vaníliáscukor,
10 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a vizet és a zsírt, adjuk hozzá a lisztet, és addig hagyjuk a tűzön állandó kevergetés közben, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve, de még forrón egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Formázzunk a tésztából, vékony torta alakú lapokat. és forró sütőben süssük meg. A hozzávlaókból állítsuk össze a túrókrémet, amit tejszínhabbal díszítsünk. Töltsük a kihűtött tésztalapok közé a tejszínhabos túrókrémet. Felszeletelve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése