2268.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg zsír,
2 dl víz,
10 tojás,
1 dkg só,
a töltelékhez:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
3 dl tejszín,
2 dkg vaníliáscukor,
10 dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a vizet és a zsírt,
adjuk hozzá a lisztet, és addig hagyjuk a tűzön állandó kevergetés közben, amíg
az edény falától elválik. A tűzről levéve, de még forrón egyenként keverjük hozzá
a tojásokat. Formázzunk a tésztából, vékony torta alakú lapokat. és forró
sütőben süssük meg. A hozzávlaókból állítsuk össze a túrókrémet, amit
tejszínhabbal díszítsünk. Töltsük a kihűtött tésztalapok közé a tejszínhabos
túrókrémet. Felszeletelve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése