2498.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg BL 55 liszt,
1 teáskanál cukor,
1,5 dkg élesztő,
1/4 l tej,
1 teáskanál só,
5 dkg vaj, vagy margarin,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassunk fel 10 dkg lisztet a
cukorral, élesztővel és a fellangyosított tejjel, keverjük el benne alaposan a
tojást és a többi anyaggal dagasszuk ki jól. Hagyjuk megkelni. Osszuk a tésztát
16 darabra és a gömbölyített tészta közepét ujjunkkal lyukasszuk ki, és formáljuk
karikára. Kelesszük, és forró olajban süssük meg.
Egy papírzacskóba 10 dkg cukrot
és 1 teáskanál fahéjat rázzunk össze, és az olajtól lecsöpögtetett, még meleg
fánkokat forgassuk meg benne alaposan. Még melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése