Ads 468x60px

Pages

Csokoládés grilldesszert

2501.

HOZZÁVALÓK:
8 vékony szelet kakaós kalács,
4 evőkanál zabpehely,
8 evőkanál tej,
5 dkg étcsokoládé,
2 cl rum,
2 tojássárga.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a tejet a zabpehelyre és 15 percig hagyjuk ázni. Közben a darabokra tört csokoládét vízfürdőn vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk meg, és a tojássárgával, az áztatott zabpehellyel meg a rummal keverjük össze. A kalácsszeleteket vastagon kenjük meg a csokoládés masszával, és az előmelegített grillsütőben addig pirítsuk, amíg a teteje kissé megsül. Legyünk óvatosak, mert szinte percek alatt megéghet a csokoládé, ezért nem szabad magára hagyni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése