Ads 468x60px

Pages

Mandulás szilvafánk

2497.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl sör (vagy tej),
50 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált mandula,
1 tojás,
1 evőkanál porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojást a sörrel, a sóval, a porcukorral, a darált mandulával, a szegfűszeggel, majd keverjük bele a lisztet is. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, közben pedig a szilvát mossuk meg, csöpögtessük le, magozzuk ki, és vágjuk apróra. A szilvadarabokat tegyük hozzá a tésztához, és keverjük át alaposan. Evőkanállal adagoljunk halmokat a felforrósított olajba, és mindkét oldalán süssük pirosra. Lecsöpögtetve, forrón tálaljuk, a tetejére szórjunk vaníliás porcukrot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése