2497.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl sör (vagy tej),
50 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált mandula,
1 tojás,
1 evőkanál porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojást a sörrel,
a sóval, a porcukorral, a darált mandulával, a szegfűszeggel, majd keverjük
bele a lisztet is. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, közben pedig a szilvát mossuk
meg, csöpögtessük le, magozzuk ki, és vágjuk apróra. A szilvadarabokat tegyük hozzá
a tésztához, és keverjük át alaposan. Evőkanállal adagoljunk halmokat a
felforrósított olajba, és mindkét oldalán süssük pirosra. Lecsöpögtetve, forrón
tálaljuk, a tetejére szórjunk vaníliás porcukrot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése