Ads 468x60px

Pages

Mogyorós-diós kifli

2492.

HOZZÁVALÓK:
6 dkg margarin,
5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
1 tojás,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
5 dkg mogyoró,
5 dkg dióbél,
1 evőkanál napraforgómag,
10 dkg cukor,
1 dl habtejszín,
7,5 dkg rumba áztatott mazsola,
margarin a sütőlap megkenéséhez,
1 tojássárgája,
1 evőkanál tej a sütemény megkenéséhez.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt egy csipet cukorral, és 3 evőkanál liszttel langyos tejben oldjuk fel. Meleg helyen letakarva futtassuk fel. Kissé olvasszuk meg a margarint és a maradék lisztet, majd a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva gyúrjunk sima tésztát. Formáljunk belőle cipót, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. A mogyorót, a diót, és a napraforgómagot vágjuk apróra. Kis tűzön olvasszuk meg a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve adjuk hozzá a tejszínt. Lassú tűzön főzzük sűrűre. Keverjük belőle a mogyorót, a diót, a napraforgómagokat és a mazsolát. Nyújtsuk a tésztát téglalap alakúra, először 3 csíkra, majd vágjuk háromszögekre. Egyengessük el rajta a tölteléket, és tekerjünk kifliket a tésztából. A margarinnal kikent sütőlapon rendezzük el a kifliket, és kelesszük még 10 percig. Keverjük össze a tojássárgáját és a tejet, ezzel kenjük meg a kifliket, és előmelegített sütőben 225 fokon 15 perc alatt süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése