Ads 468x60px

Pages

Sárgabarackos zabpehelyomlett

2502.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
4 evőkanál zabpehely,
1 dl tej,
8 szem sárgabarack,
4 dkg margarin,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 mokkáskanál só.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a tejet és a habosra felvert tojást a zabpehelyre, majd sózzuk meg, és 15 percig pihentessük. Közben vágjuk csíkokra a megmosott is kimagozott sárgabarackokat. A tojásos zabpelyhet osszuk négy részre. Olvasszunk meg és forrósítsunk fel palacsintasütőben 1 dkg margarint, szórjuk rá a barackcsíkok negyedrészét, és pirítsuk egy percig. Ezután öntsük rá a negyednyi tojásos zabpelyhet, és szilárdulásig süssük. Óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük meg, majd csúsztassuk tálra. Ugyanígy süssük meg a többi omlettet is. Még forrón kenjük meg a sárgabaracklekvárral, és félbehajtva rögtön tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése