2499.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
1 dl tej,
4 púpozott evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
1/2 dl tej,
1 evőkanál azonnal oldódó kávé,
1 evőkanál azonnal oldódó kakaó,
15 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojássárgáját a
cukorral és a sóval. A tejet a sütőporral elkevert liszttel felváltva apránként
keverjük hozzá. Simítsuk bele egyenletesen kizsírozott, lisztezett tepsibe. Még
forrón nedves konyharuhára terítve tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni. A krém
elkészítéséhez keverjük össze a tejet, a kávét és a kakaóport. Keverjük habosra
a margarint a cukorral, öntsük hozzá a kávés-kakaós tejet, végül a rumot is. A
tésztát kenjük meg és csavarjuk vissza. Tálalásig tegyük hűtőbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése