Ads 468x60px

Pages

Kukoricaropogós

2489.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg főtt, szemelt kukorica,
5 dkg vaj,
12 dkg liszt,
2,5 dl tej,
3 g fehérbors,
2 g szerecsendió,
2 tojássárgája,
2 tojás,
15 dkg zsemlemorzsa,
3 dl olaj,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük puhára a zsenge kukoricacsöveket enyhén sós, gyengén cukros vízben, majd a csutkáról szemezzük le. Olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, engedjük fel a forró tejjel, és főzzük sűrű mártássá. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Keverjük bele a főtt, szemezett csemegekukoricát, majd a tűzről levéve a tojássárgákat. Az így elkészített masszát formázzuk kb. 2 cm vastag, 3-4 cm hosszú rudakká. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban süssük aranysárgára. Tálaláskor tartármártást adjunk hozzá, de fogyaszthatjuk ketchuppal is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése