2489.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg főtt, szemelt kukorica,
5 dkg vaj,
12 dkg liszt,
2,5 dl tej,
3 g fehérbors,
2 g szerecsendió,
2 tojássárgája,
2 tojás,
15 dkg zsemlemorzsa,
3 dl olaj,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük puhára a zsenge
kukoricacsöveket enyhén sós, gyengén cukros vízben, majd a csutkáról szemezzük
le. Olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, engedjük fel a forró
tejjel, és főzzük sűrű mártássá. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt
szerecsendióval fűszerezzük. Keverjük bele a főtt, szemezett csemegekukoricát,
majd a tűzről levéve a tojássárgákat. Az így elkészített masszát formázzuk kb.
2 cm vastag, 3-4 cm hosszú rudakká. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába
bundázzuk és bő, forró olajban süssük aranysárgára. Tálaláskor tartármártást adjunk
hozzá, de fogyaszthatjuk ketchuppal is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése