2495.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
5 dkg cukor,
2 tojássárgája,
15 dkg vaj,
2-3 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
35 dkg túró,
20 dkg cukor,
8 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 dkg liszt,
15 dkg krumpli,
1/2 citrom,
3 tojássárgája,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral,
majd gyúrjuk hozzá a cukrot, a 2 tojássárgáját, a vajat és a tejfölt. Nyújtsuk félujjnyi
vastagra, és vágjuk négyszögletes darabokra, melyekre az alábbi töltelékből
vastag csíkot rakunk. A töltelékhez keverjük össze a friss tehéntúrót a
cukorral, a vajjal, a vaníliáscukorral, a liszttel, a főtt, passzírozott
krumplipéppel, a citrom reszelt héjával és a tojások sárgájával. A megkent
tésztadarabokat sodorjuk tekerccsé és zsírozott tepsibe téve, lassú tűznél süssük
meg. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése