Ads 468x60px

Pages

Diópuding tojáslikőrrel

 2632.

HOZZÁVALÓK:
2 dl tej,
3 tojássárgája,
7,5 dkg barna cukor,
4 levél zselatin,
1 teáskanál kávé,
2 dkg feldarabolt mandula,
4,5 dkg dió,
1/2 dl Amaretto likőr,
2 dl felvert tejszín,
3 dkg cukor,
1 dl tojáslikőr,
1/2 dl kávétejszín.

 

ELKÉSZÍTÉS:

A diót daraboljuk fel és pirítsuk meg egy edényben, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint tegyük bő hideg vízbe. Melegítsük meg a tejet. Keverjük habosra a tojássárgáját, a barna cukrot és a kávét.  Öntsük rá a tejet, jól keverjük össze és öntsük vissza az edénybe. Újra tegyük vissza a tűzre, de a lángot vegyük le és keverjük bele az apróra vágott zselatint. Az edényt tegyük egy nagyobb tál hideg vízbe és keverjük addig, amíg a tartalma sűrű nem lesz.  Verjük fel a tejszínt a kristálycukorral és tegyük hideg helyre. Spricceljük meg a tejszínt az Amarettoval, és a pirított dió egy részével együtt keverjük bele a hideg pudingba. Öntsük bele egy pudingformába, és 6-8 óráig hagyjuk hideg helyen. A tojáslikőrt keverjük össze a kávétejszínnel, amíg sűrű szósz nem lesz belőle. A pudingot borítsuk ki a formából egy tálra. Öntsük rá a szószt és szórjuk rá a maradék diót.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése