2632.
2 dl tej,
3 tojássárgája,
7,5 dkg barna cukor,
4 levél zselatin,
1 teáskanál kávé,
2 dkg feldarabolt mandula,
4,5 dkg dió,
1/2 dl Amaretto likőr,
2 dl felvert tejszín,
3 dkg cukor,
1 dl tojáslikőr,
1/2 dl kávétejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A diót daraboljuk fel és pirítsuk
meg egy edényben, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint tegyük bő hideg vízbe.
Melegítsük meg a tejet. Keverjük habosra a tojássárgáját, a barna cukrot és a
kávét. Öntsük rá a tejet, jól keverjük
össze és öntsük vissza az edénybe. Újra tegyük vissza a tűzre, de a lángot
vegyük le és keverjük bele az apróra vágott zselatint. Az edényt tegyük egy
nagyobb tál hideg vízbe és keverjük addig, amíg a tartalma sűrű nem lesz. Verjük fel a tejszínt a kristálycukorral és
tegyük hideg helyre. Spricceljük meg a tejszínt az Amarettoval, és a pirított
dió egy részével együtt keverjük bele a hideg pudingba. Öntsük bele egy pudingformába,
és 6-8 óráig hagyjuk hideg helyen. A tojáslikőrt keverjük össze a kávétejszínnel,
amíg sűrű szósz nem lesz belőle. A pudingot borítsuk ki a formából egy tálra.
Öntsük rá a szószt és szórjuk rá a maradék diót.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése