Ads 468x60px

Pages

Müzlis rétes

 2628.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
6 evőkanál,
tetszés szerinti müzlikeverék,
20 dkg aszalt szilva,
10 dkg mazsola,
4 dl narancslé,
2 tojás,
25 dkg tehéntúró,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint méz,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A rétes töltelékéhez egy tálba szórjuk bele a müzlit, öntsük rá a narancslevet és a habosra felvert tojásokat. Mézzel édesítsük, és jól keverjük össze, majd 20 percig hagyjuk állni. Közben az aszalt szilvára öntsünk kevés forró vizet, és ugyancsak hagyjuk állni néhány percig. A mazsolát is mossuk meg és keverjük hozzá a müzlihez. Az aszalt szilvát vágjuk apróra, és az áttört tehéntúróval együtt keverjük a narancsos-tojásos keverékhez. Dolgozzuk össze alaposan. A réteslapokat szedjük szét, majd kettőt borítsunk egy nedves konyharuhára. Kevés olajjal kenjük be, ezután a szélére egy csíkban kenjük fel a töltelék felét. Igazítsuk egyenletesre, és szorosan csavarjuk fel. A rétesrudat tegyük kiolajozott sütőlemezre, a másik rétesrudat ugyanígy készítsük el. Mindkettő tetejét és oldalát kenjük meg kevés olajjal, majd az előmelegített, forró sütőbe téve, süssük szép pirosra. Még forrón szeleteljük fel, de csak kihűlés után tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése