Ads 468x60px

Pages

Ropogós rétesbatyu

 2629.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
15 dkg főtt sonka,
3 tojás,
2 nagy fej vöröshagyma,
1/2 zacskó burgonyapehely,
2 evőkanál olaj,
1 késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított és kockákra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon fonnyasszuk üvegesre, ezután adjuk hozzá a nagyon apró kockákra vágott sonkát. Szórjuk bele a burgonyapelyhet, a reszelt sajtot és a habosra felvert tojásokat. 10 percnyi pihentetés után adjuk hozzá a fűszereket, és ismét keverjük át. A réteslapokat borítsuk egy tiszta, nedves konyharuhára, mindegyiket kenjük át olajjal, majd a szélére egy csíkban kenjük fel a tölteléket. Szorosan csavarjuk fel. Ezután jó éles késsel három centis darabokra vágjuk fel. Forró olajba egyenként, óvatosan eresszük bele a rétest, és szép pirosra süssük meg mindkét oldalán. A lecsöpögtetett sült batyukat rakjuk itatóspapírra, vagy papírtörülközőre, hogy az a felesleges olajat felszívhassa.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése