2626.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg kukoricaliszt,
20 dkg finomliszt,
1/2 kiskanál sütőpor,
6 dkg átszitált porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
17 dkg olvasztott vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a kétféle lisztet, szitáljuk át, és a felét egy tálba téve adjuk hozzá a porcukrot, a tojást meg a vaníliáscukrot, majd az olvasztott vajjal keverjük ki. Utána a maradék lisztet is adjuk hozzá, és az egészet gyúrjuk össze. A tésztából formázzunk kis golyókat, és azokat elég távol egymástól ültessük megzsírozott tepsire. Villával a tetejüket kissé nyomjuk meg. Közepesen meleg sütőben 15 perc alatt süssük aranysárgára. A sütőből kivéve a tepsin még pihentessük 2-3 percig. Az aljukat késsel fellazítva rácsra vagy deszkára rakjuk át, és szellős helyes hagyjuk kihűlni.
7 dkg kukoricaliszt,
20 dkg finomliszt,
1/2 kiskanál sütőpor,
6 dkg átszitált porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
17 dkg olvasztott vaj.
Keverjük össze a kétféle lisztet, szitáljuk át, és a felét egy tálba téve adjuk hozzá a porcukrot, a tojást meg a vaníliáscukrot, majd az olvasztott vajjal keverjük ki. Utána a maradék lisztet is adjuk hozzá, és az egészet gyúrjuk össze. A tésztából formázzunk kis golyókat, és azokat elég távol egymástól ültessük megzsírozott tepsire. Villával a tetejüket kissé nyomjuk meg. Közepesen meleg sütőben 15 perc alatt süssük aranysárgára. A sütőből kivéve a tepsin még pihentessük 2-3 percig. Az aljukat késsel fellazítva rácsra vagy deszkára rakjuk át, és szellős helyes hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése