2631.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
5 dkg héjazott mandula,
1 csésze búzadara,
a sziruphoz:
2 csésze cukor,
2 csésze víz,
10 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
a tetejére:
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A felhevített vajon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára a mandulát, és a búzadarát. Forraljuk össze a vizet, a cukrot, a vajat, és a vaníliáscukrot. Állandó kevergetés mellett adjuk a darás mandulához. Amikor megsűrűsödött, az edényt szalvétával takarjuk le, és hagyjuk kihűlni. Töltsük a masszát megnedvesített, kisméretű kávéscsészékbe megnedvesítünk, nyomkodjuk bele allaposan, majd fordítsuk lapos üvegtányérra, és szórjuk meg vaníliás porcukorral.
5 dkg vaj,
5 dkg héjazott mandula,
1 csésze búzadara,
a sziruphoz:
2 csésze cukor,
2 csésze víz,
10 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
a tetejére:
vaníliás porcukor.
A felhevített vajon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára a mandulát, és a búzadarát. Forraljuk össze a vizet, a cukrot, a vajat, és a vaníliáscukrot. Állandó kevergetés mellett adjuk a darás mandulához. Amikor megsűrűsödött, az edényt szalvétával takarjuk le, és hagyjuk kihűlni. Töltsük a masszát megnedvesített, kisméretű kávéscsészékbe megnedvesítünk, nyomkodjuk bele allaposan, majd fordítsuk lapos üvegtányérra, és szórjuk meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése