Ads 468x60px

Pages

Téli tökös rétes

 2627.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
50 dkg nyers sütőtök,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 dl tejföl,
1 tojás,
1/2  dl olaj,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
ízlés szerint porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a megtisztított, nyers sütőtököt az almareszelő durva fokán. Keverjük habosra a tejfölt és a tojást, majd keverjük össze a reszelt tökkel. Ezután adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy ne folyjon a töltelék. Sózzuk meg, keverjük össze kevés cukorral és a vaníliáscukorral. Terítsük egymásra a réteslapokat, és olajjal kenjük meg. Halmozzuk rá a szélére egy csíkban, egyenletesen a töltelék felét, majd csavarjuk össze. A rétesrudat óvatosan csúsztassuk át az olajjal megkent sütőlemezre, ezután a másik rétest ugyanígy készítsük el. Mindkettő tetejét kenjük be kevés olajjal, és az előmelegített forró sütőben süssük pirosra. Még melegen szeleteljük fel, és desszertként tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése