2623.
HOZZÁVALÓK:
1 kg szilva,
3 dl alkohol,
35 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
1/2 citrom leve,
1,5 dl 90 %-os alkohol.
ELKÉSZÍTÉS:
1 kg érett szilvát magostól összezúzunk s ráöntünk 300 ml szeszt és 150 ml felforralt, majd lehűtött vizet. Hozzáadunk 35 dkg kristálycukrot és az edényt konyhában, vagy más meleg helyen tartjuk 3 napig. Ezután leszűrjük a levet, hozzáadunk fél citrom levét, egy fél rúd vaníliát és 150 ml 90 fokos szeszt. 1 hónapig érleljük, azután leszűrjük, és még tovább érleljük. Minél tovább áll, annál finomabb.
1 kg szilva,
3 dl alkohol,
35 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
1/2 citrom leve,
1,5 dl 90 %-os alkohol.
1 kg érett szilvát magostól összezúzunk s ráöntünk 300 ml szeszt és 150 ml felforralt, majd lehűtött vizet. Hozzáadunk 35 dkg kristálycukrot és az edényt konyhában, vagy más meleg helyen tartjuk 3 napig. Ezután leszűrjük a levet, hozzáadunk fél citrom levét, egy fél rúd vaníliát és 150 ml 90 fokos szeszt. 1 hónapig érleljük, azután leszűrjük, és még tovább érleljük. Minél tovább áll, annál finomabb.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése